Na naší škole již tradičně slavíme státní svátek velkou sportovní akcí. Ve středu před podzimními prázdninami se v krásném prostředí PP Pekárna sešli všichni žáci 2. stupně, aby se zúčastnili již 19. ročníku Běhu republiky. Den předtím si zazávodili i kluci a holky 4. a 5. tříd. Po oba dva dny nám přálo počasí, takže jsme mohli vidět pěkné výkony a dramatické souboje na trati i v cíli.

Náročnou kopcovitou tratí se ve středu proběhli i někteří kolegové, aby podpořili v boji o sladkou odměnu své třídy. V úterním závodě 1. stupně zvládli nejlépe kilometrovou trať žáci 4. D a 5. C. V klasifikaci jednotlivců se vítězi stali Matyáš Hrozínek, Tereza Machaňová, Max Dostál a Eliška Vítková.

Středeční závody na trati dlouhé 1400 m (starší hoši 1600 m) se nejlépe v celkovém součtu povedly třídám 9. C a 7. C. V jednotlivcích si vyběhali zlaté medaile a poháry pro vítěze v mladší kategorii Štěpánka Dokoupilová a Štěpán Květkovský a ve starší kategorii Alice Veškrnová a Kuba Bezděk. Následující úterní vyhlášení výsledků se pak neslo ve znamení předávání sladkých odměn pro nejlepší třídy a věcných cen pro jednotlivce. Celkem se závodů po oba dny zúčastnilo 300 závodníků.

Miroslav Dlapa – ZŠ Laštůvkova

Výsledky

Běh republiky 2023 – konečné pořadí tříd

Běh republiky 2023 – konečné pořadí dívky 8. a 9. třídy

Běh republiky 2023 – konečné pořadí dívky 6. a 7. třídy

Běh republiky 2023 – konečné pořadí chlapci 8. a 9. třídy

Běh republiky 2023 – konečné pořadí chlapci 6. a 7. třídy